Cele mai bune sisteme de supraveghere video

Timp estimat citire: 7 minute

Topul cu cele mai bune sisteme de supraveghere vine în întâmpinarea nevoilor tale cu produse performante și accesibile la preț, pentru ca tu să beneficiezi de o protecție eficientă a familiei și a proprietății tale. Nimic nu este mai important decât să ai grijă de toate lucrurile dragi, iar tocmai din acest motiv, trebuie să acorzi o atenție foarte mare specificațiilor și caracteristicilor pe care un sistem de supraveghere trebuie să le îndeplinească. 

1. Cele mai bune sisteme de supraveghere video – Clasament TOP 3

Dacă te-ai întrebat până acum ce sistem de supraveghere să aleg, topul de mai jos este special conceput pentru a-ți răspunde la toate curiozitățile. 
PRODUS
Sistem de Supraveghere HiWatch KIT SUPRAVEGHERE HWK-T4142MH-MPSistem de Supraveghere AXIS F34 Sistem de supraveghereSistem de Supraveghere DAHUA Technology Lite NVR4104HS-P-4KS2/L network video recorderSPECIFICAȚII
Intrări video analogice: 4x canale;
Tehnologii suportate: HDTVI/HDCVI/AHD/CVBS;
Cadre/secundă:25 FPS;
Rezoluție video:2 Megapixeli;
Unghi de vizualizare: 92°;
grad de protecție IP66;
Kitul conține:  
1x DVR cu 4 canale video HWD-6104MH-G2(B);
Cameră exterior HWT-B120- P x 2 buc;
 Cameră interior HWT-T120-P x 2 buc ;
1x HDD de 1 TB;
Sursă de alimentare + adaptor cu 4 ieșiri;
Network video recorder: Da;
Număr canale: 4
Memorie: RAM 1024 MB,Flash 256 MB;
Standarde:IEEE 802.3af/at
Rezoluții suportate:1920 x 10801280 x 720 480 x 270
Pachetul conține:
F34 Main Unit;
F8214 Dome x 4;
F8224 Recessed;Mount x 4;
F1004 Sensor Unit x 4;
F7315 Cablu alb 15 m x 4;
Card microSDXC x 2;
Adaptor PS-P T-C;
Număr Canale: 4;
Multi Screen display: 1, 4 vizualizari;
Intrare audio: 1x RCA;
Ieșire audio: 1x RCA;
Stocare: HDD, rețea;
Backup: dispozitiv de stocare USB;
Pachetul conține:
NVR Dahua NVR4104HS-P-4KS2/L;
Mouse;
Alimentator NVR;
Cablu rețea;
Cablu HDD;
Manual de instalare;

PLUSURI
temperatură de funcționare:de la – 40°C până la +60°C;
infraroșu pentru vedere pe timp de noapte de până la 20 de metri;
temperatură de funcționare:0 – +40 grade;
senzor imagine: CMOS;
design ergonomic, elegant;
detecție facială;
temperatură de funcționare: -10°C – +55°C;
funcție Playback;
acces de pe telefon: Android, iOS;
MINUSURIcarcasa este fabricată din plastic;nu este dedicată pentru exterior;pachetul nu include camere video;
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

2. Cum aleg un sistem de supraveghere video bun?

Atunci când vrei să achiziționezi cel mai bun sistem de supraveghere video, trebuie să iei în considerare mai multe caracteristici. Este important ca acesta să aibă specificații cât mai înalte și să îți ofere o funcționalitate sporită. Nimic nu este mai important decât siguranța personală, a familiei și a bunurile tale. Indiferent că locuiești într-un cartier cunoscut ca fiind sigur sau nu, vei avea nevoie de cel mai performant sistem de supraveghere video. Pe lângă utilitatea lui în caz de situații neprevăzute este și o soluție care reușește să îi sperie pe cei mai puțin bine intenționați. 

Pentru ca așteptările tale să fie îndeplinite, mai jos găsești cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare în viitoarea ta achiziție. 

REZOLUȚIA – aceasta se referă la numărul de pixeli care formează imaginea înregistrată de camerele video. Cu cât numărul este mai mare, cu atât filmarea este mai calitativă și poate scoate în evidență detalii minuțioase. Tot la acest capitol, trebuie să iei în considerare DVR-ul sau NVR-ul pe care îl fei folosi și la care vor fi conectate camerele. De exemplu, capacitatea maximă de rezoluție a DVR-ului îți va indica ce modele de camere poți conecta la el. 

NUMĂRUL DE CAMERE – înainte de a achiziționa un astfel de sistem, gândește-te la câte camerei vrei să montezi. De cele mai multe ori, utilizatorii optează pentru 4, însă există variate cu 8 sau mai multe. Pentru a cunoaște exact care este numărul potrivit pentru tine, stabilește spațiile pe care ți le dorești monitorizate în permanență. De asemenea, poate iei în considerare și camerele ascunse. Ele sunt cea mai bună modalitate de a colecta informații cât mai amănunțite. Este indicat să le combini. 

FUNCȚII ESENȚIALE – funcția day&night influențează foarte mult calitatea imaginii pe timpul nopții. Ea ajută la stabilizarea ei și la urmărirea cât mai eficientă a detaliilor. De asemenea, cel mai bun sistem de supraveghere pentru exterior trebuie să fie rezistent la temperaturi extreme, atât pe timpul verii, cât și pe timpul iernii. Mai mult decât atât, rezistența la soare, ploaie sau vânt este o specificație ce nu trebuie scoasă din calcul. O altă funcție importantă este cea WDR. Pentru că o cameră este supusă la variații de lumini pe timpul unei zile, aceasta oferă iluminare uniformă întregii suprafețe monitorizate. 

INFRAROȘU – mai ales dacă locuiești la casă și ai o curte mare, trebuie să vezi ce se întâmplă chiar și pe timpul nopții. De aceea, o funcție de infraroșu este mai mult decât vitală pentru ca un sistem de supraveghere să merite investiția ta. Aceasta îți va oferi imagini cu o calitate înaltă, indiferent de situație. 

MONITORIZAREA LA DISTANȚĂ – nu este un criteriu pe care să îți bazezi alegerea, însă te va ajuta să fii la curent cu tot ce se întâmplă, chiar dacă nu ești acasă. Cele mai noi DVR-uri și NVR-uri permit monitorizarea prin internet, doar accesând o pagină web sau o aplicație dedicată acestor sisteme. Practic, ai posibilitatea de a fi în vacanță, dar să rămâi conectat în timp real cu tot ce se întâmplă în locuința ta. 

3. Mărci recomandate de ForIT.ro

Producătorii sistemelor de supraveghere video sunt la fel de importanți ca produsele pe care aceștia le comercializează. Trebuie să iei în considerare achiziționarea lor de la branduri cunoscute pentru profesionalism și rezultate uimitoare în domeniu. Astfel de sisteme se găsesc în număr foarte mare pe piață și poate fi destul de copleșitor alegerea unuia care să îți îndeplinească toate nevoile. De aceea, noi venim în ajutorul tău și îți punem la dispoziție mărci de renume, în care poți avea încredere!

3.1. Marca Hiwatch

HIKVISION HiWatch este o gamă profesională de camere și sisteme de top pentru supraveghere. Compania îți pune la dispoziție aparate de tip HD, NVR și DVR-uri care aplică avantajele internetului și tehnologiilor de rețea în lumea supravegherii video. Platforma de înregistrare video digitală pe care o pun la dispoziție utilizatorilor este extrem de performantă, potrivită atât pentru locuințe, cât și pentru spații mari de tip comercial sau birouri. În plus este compatibilă cu orice sistem de operare. 

Hikvision este cel mai important furnizor mondial de produse și soluții inovatoare de securitate. Compania oferă soluții profesionale și personalizate pentru a satisface diverse cerințe ale pieței. Prețurile produselor sunt foarte accesibile, ceea ce le face perfecte pentru orice casă sau business. 

3.2. Marca Axis

Axis este o companie care a reușit să combine tehnologia inteligentă și imaginația umană, oferind soluții bazate pe vizual, sunet și analiză pentru a îmbunătăți securitatea și a optimiza performanța siguranței tale. Firma este cunoscută pentru lansarea primei camere de rețea din lume în 1996, iar de atunci a continuat să uimească utilizatorii cu inovațiile aduse produselor sale. 

Prețul sistemelor de supraveghere video Axis este puțin mai ridicat, însă acest lucru se datorează faptului că oferă clienților soluții complete și extrem de fiabile. 

3.3. Marca Dahua

Dahua este un lider mondial în soluții și servicii inteligente centrate pe sisteme de supraveghere video. De la lansarea primului DVR încorporat cu 8 canale din industrie, dezvoltat în 2002, Dahua Technology s-a dedicat inovației tehnologice și a crescut continuu investițiile în cercetare și dezvoltare, având de-a lungul anilor rezultate excelente. 

Prețurile produselor sunt accesibile pentru oricine își dorește soluții sigure și performante. 

4. Cum se folosește un sistem de supraveghere video

Atunci când urmează să instalezi un sistem de supraveghere este indicat să plasezi camerele cât mai strategic, pentru a descuraja hoții. Majoritatea produselor vin la pachet cu un kit de montaj pe care îl poți urma, însă dacă nu te descurci este cel mai bine să apelezi la profesioniști. În acest fel, vei avea siguranța că sistemul este complet funcțional. 

Cele mai performante sisteme de supraveghere vor avea un DVR (Digital Video Recorder sau un NVR (Network Video Recorder). Primul înregistrează fluxul video cu ajutorul tehnologiei analogice, fiecare cameră fiind conectată prin cablu, iar cel de-al doilea se accesează în mod digital. Un sistem NVR este mai modern, oferind utilizatorului acces mai facil la imaginile de care are nevoie, iar instalarea este mult mai simplă. De asemenea, pentru ca tot ce înregistrează să fie stocat este nevoie de achiziționarea unui HDD dedicat cu o capacitate cât mai mare. 

Poziționarea DVR-ului sau VNR-ului trebuie realizată cu atenție. Este indicat ca acestea să nu fie în bătaia directă a soarelui și cât mai ferite de umezeală. Fiecare cameră se conectează la acest sistem, așa că este necesar să îi alegi locul cât mai inteligent, pentru a vedea cum vor fi poziționate cablurile și ce traseu vor avea. 

Monitorizarea poate fi făcută pe un PC, laptop, telefon sau chiar tabletă. Dacă ai la dispoziție o conexiune stabilă la internet, vei putea accesa imaginile oricând și oriunde. 

Așadar, atunci când ești în căutarea unui sistem bun de supraveghere video, ia în considerare sfaturile de mai sus pentru a face cea mai potrivită alegere!

Surse foto: Unsplash.com, ForIT.ro

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre sistemele de supraveghere video

Î: Care este cel mai bun sistem de supraveghere video exterior?

R: Orientează-te către sisteme de supraveghere care sunt rezistente la temperaturi extreme și cele cu specificația WDR, ce reglează intensitatea luminoasă. 

Î: Ce caracteristici trebuie să aibă un sistem de supraveghere video pentru a filma noaptea?

R: Sistemele de supraveghere care au integrate funcția infraroșu sunt special concepute pentru a funcționa pe tot parcursul nopții. 

Î: Care este cel mai bun sistem de supraveghere video exterior/interior?

R: Alege un kit ce include mai multe camere specifice de interior și exterior, fiecare având caracteristici diferite, potrivite mediului de acțiune. 

Î: Care sunt cele mai bune sisteme de supraveghere video rezistente la temperaturi extreme?

R: Majoritatea produselor au specificate rezistența la frig și la căldură în descrierile lor. Nu ezita să le studiezi. Cele mai performate au o temperatură de funcționare de le – 40°C până la +60°C. 

Î: Sistemele de supraveghere filmează doar când detectează prezența umană?

R: Nu, cu un sistem de supraveghere video te vei bucura de funcționalitate non stop. 

Despre Admin ForIT

Citeste si

Cel mai bun soundbar

Timp estimat citire: 8 minute Vrei să ai o experiență ca la cinema, să intensifici filmele de acțiune sau melodiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.