Cel mai bun SSD

Timp estimat citire: 8 minute

Vrei un disc mult mai rapid și mai economic decât variantele tradiționale, care să nu se defecteze imediat? Vrei să accesezi ușor informația dorită și să ții pasul cu cele mai noi descoperiri tehnologice în ceea ce privește stocarea informației? În continuare, vei descoperi care este cel mai bun SSD ( prescurtarea de la solid-state drive), cum să alegi produsul potrivit pentru nevoile tale, cum să-l folosești, precum și alte detalii importante. În plus, vei găsi aici răspunsul la unele întrebări despre acest subiect. 

1. Cel mai bun SSD – Clasificare TOP 3

Memoria SSD este un nou tip de hard disk, mult mai performant, care oferă posibilitatea de a avea un calculator care să pornească mai rapid sau să deschidă imediat diferite programe. Are dimensiuni mai mici față de hard disk-ul tradițional, funcționează cu viteză mai mare, nu face zgomot, putând fi folosit atât pe sistem desktop, cât și laptop. Pe piață există foarte multe tipuri de SSD disponibile, dar trebuie ales doar acel model care funcționează în parametrii optimi și care este compatibil cu PC-ul sau laptopul. 

ProdusSSD Patriot VPN100 256GB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280SSD Samsung X5 2TB Thunderbolt 3 Type-CSSD Corsair MP400 8TB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280
CaracteristiciSSD-ul este de tip internAre interfața PCI Express x4Vine cu o capacitate de 256 GBRata de transfer la citire este de 3000 MB/sRata de transfer la scriere este de 1000 MB/sOperează la o temperatură de  0 – 70 grade CAre dimensiunile 80 x 22 x 10.5 mmEste un SSD de tip externAre interfața Thunderbolt 3 PCIeVine cu o capacitate de 2TBAre suport NVMeRata de transfer la citire este de 2800 MB/sRata de transfer la scriere este de 2300 MB/sAre dimensiunile 119 x 62 x 20mm mmOferă tehnologia de criptare de dateSSD este de tip internAre interfața PCI Express x4Capacitatea SSD -ului este de 8 TBAre suport NVMeRata de transfer la citire este de 3480 MB/sRata de transfer la scriere este de 3000 MB/sAre o rezistență la șoc de 1500GOperează la o temperatură de  0 – 65 grade CEste dotat cu sistem TRIM și S.M.A.R.T.
PROEste recomandat pentru gamingEste potrivit pentru utilizatorii obișnuiții Are o capacitate bunăEste ieftin și bunAre o viteză de funcționare foarte bunăOferă un echilibru bun între preț și capacitatePermite criptarea datelorEste recomandat pentru gamingOferă o performanță puternicăEste dotat cu tehnologii de top
ContraNu este potrivit pentru zona de afaceriNu este recomandat pentru gamingEste un produs foarte scump
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

1.1. Cel mai bun SSD extern

Cei care au nevoie de un spațiu de stocare suplimentar sau să transmită datele unei alte persoane aleg să utilizeze un SSD extern. De regulă, un astfel de dispozitiv trebuie să aibă o capacitate adecvată necesităților utilizatorului pentru a nu se trezi că nu îl va folosi la potențialul maxim. 

SSD SanDisk Extreme Portable V2 4TB USB 3.2 tip C

Vezi AICI preț

Dispozitivul este de tip consumer, extern, are capacitate 4TB, rată de transfer la citire de 1050 MB/s și rezistență la șoc de 1500G. SSd-ul are dimensiunile 100.54 x 54.42 x 8.95 mm.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
asigură o rată de transfer foarte bunăeste destinat utilizatorilor casnicieste foarte rapidnu este recomandat pentru gaming

SSD ADATA SE760 2TB USB 3.2 tip C Black

Vezi AICI preț

Dispozitivul este de tip extern, are interfață USB 3.2 tip C, capacitate 2TB, rată de transfer la citire de 1000 MB/s și dimensiunile 122.2 x 44 x 14 mm.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
este recomandat pentru gamingare dimensiuni reduse, fiind foarte subțireare garanție mareperformanța generală este solidăare un raport calitate – preț excelentnu are setări de iluminare

SSD ADATA SE800 1TB USB 3.1 tip C Blue

Vezi AICI preț

SSD-ul are capacitate 1TB, rată de transfer la scriere de 1000 MB/s și la citire de 1000 MB/s, iar dimensiunile sale sunt 72.7 x 44 x 12.2 mm.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
are dimensiuni redusecopiază rapid datele pe el sau de pe eleste foarte ușor și nu îngreunează device-ul pe care este instalateste ieftin și bunnu este recomandat pentru gamingare performanțe mai reduse comparativ cu alte produse

1.2. Cel mai bun SSD intern

SSD-urile interne sunt potrivite pentru desktopuri și laptopuri, având loc suficient pentru a le găzdui. Sunt preferate celor tradiționale, deoarece au viteze de transfer net superioare, ceea ce se observă în mărirea sensibilă a vitezei dispozitivului.  

SSD Samsung 860 PRO 4TB SATA-III 2.5 inch

Vezi AICI preț

SSD-ul este potrivit pentru gaming, are interfață SATA-III, capacitate 4TB, rata de transfer la citire de 560 MB/s si rata de transfer la scriere de 530 MB/s. Dimensiunile SSD-ului sunt 100 x 69.85 x 6.8 mm.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
este dotat cu diferite tehnologiieste performant are capacitate bună de stocareviteza de scriere este mai scăzută 

SSD Kingston DC500R 1.92TB SATA-III 2.5 inch

Vezi AICI preț

Produsul este intern, are interfață SATA III, capacitate de 1,92TB, rată de scriere de 525 MB/s, de citire de 555 MB/s, înălțime de 7 mm.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
face față temperaturilor ridicateeste de mici dimensiuniface față până la 2.000.000 orevine cu garanție foarte lungăprețul este mai mare

SSD Crucial P5 Plus 2 TB – PCI Express 4.0 x4 (NVMe)

Vezi AICI preț

Dispozitivul este intern, cu capacitate de 2 TB, rată de scriere 5000 MB/s, de citire 6600 MB/s și are garanție de 24 de luni.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
este recomandat pentru gamingare viteză de scriere și de citire mareare o capacitate sporităcalculatorul rulează rapid și silențiosprețul este mai ridicat

2. Cum alegi cel mai bun SSD

Alegerea celui mai bun SSD presupune puțină cercetare în acest sens, în așa fel încât acesta să poată răspunde cu succes nevoilor laptopului sau desktopului personal. Sfaturile specialiștilor, părerile altor clienți mulțumiți de alegerea făcută, precum și unele criterii importante sunt de folos pentru un viitor cumpărător. 

Printre aspectele de care trebuie să ții cont se numără cele de mai jos:

  • Viteza. Pe piață există produse diferite, cu viteză de citire și de scriere variată. În manualul tehnic, producătorii oferă clienților viteza maximă pe care au obținut-o, însă atunci când sunt folosite în mod normal, această viteză este mult redusă. Pentru a fi eficient, un SSD ar trebui să aibă o viteză de scriere cam de 400 MB/s și o viteză de citire cam de 300 MB/s;
  • Tehnologia încorporată. Aici se identifică două tehnologii SLC și MLC. Pentru un spațiu de stocare extinsă (la o firmă, de exemplu), ar trebui să se aleagă un SSD de timp SLC (Single Level Cell), deoarece are o viață mult mai lungă. Tehnologia MLC- Multi Level Cell este indicată atunci când utilizatorul își dorește pentru dispozitivul personal un spațiu de stocare mai mare;
  • Tipul de memorie. În ce privește acest aspect userii folosesc gama NAND sau gama DRAM, cea de-a doua fiind ideală în configurarea serverelor și mai poartă și numele de memorie volatilă. Practic, SSD-ul are încorporat un set de baterii și un sistem propriu prin care protejează informațiile și face backup-ul;
  • Capacitatea. SSD-ul potrivit este cel cu o capacitate de 100GB. Pentru laptop se poate opta pentru 240 GB sau maxim 480 GB. De regulă, în interiorul laptopului nu încape un alt HDD, așa că se poate completa ceva existent cu un SSD pentru upgrade-ul sistemului;
  • Conectivitatea. Pentru a avea o viteză de reacție care să mulțumească utilizatorul, SSD-ul trebuie să fie conectat printr-un sistem de tip SATA3 (Serial Advanced Technology Attachment).

3. Mărci recomandate de Forit.ro

Pentru a găsi cele mai bune produse, magazinul forit.ro vine în întâmpinarea dorințelor tuturor clienților cu SSD-uri de calitate superioară, eficiente, performante, aparținând unor producători de renume, cum ar fi Patriot, Samsung sau Corsair.

3.1. Marca Patriot

Brandul Patriot a debutat ca producător de module de memorie și accesorii pentru gaming în 1985, în San Francisco. Scopul declarat al companiei este de a oferi produse inovative de calitate excepțională, care încorporează un design inovativ. Produsele Patriot sunt comercializate în majoritatea țărilor lumii, fiind recunoscute ca unele excepționale. 

3.2. Marca Samsung

Compania a fost întemeiată în 1938 de către Lee Byung – Chul. După o perioadă de diversificare a activităților în domenii precum textile, asigurări și procesarea alimentelor, la sfârșitul anilor ‘60 compania a intrat și pe piața echipamentelor electronicelor. În prezent este cea mai mare producătoare de electronice din lume, produsele sale fiind recunoscute ca unele de top, indiferent de tipul lor. 

3.3. Marca Corsair

Corsair este una dintre firmele de top de la nivel mondial, în ceea ce privește producerea de tehnologii de înaltă performanță pentru industria de gaming. Sediul companiei este situat în Fremont California, iar spațiile de producție oferă un eco sistem complet de produse destinate jocurilor de PC pentru jucătorii amatori sau pentru profesioniști. 

4. Cum se folosește cel mai bun SSD

SSD este un model nou de stocare, a cărui componență este bazată pe unități de memorie de tip flash, ce asigură o viteză mai mare și o experiență îmbunătățită. El folosește chipuri de memorie flash de tip NAND. Din punct de vedere al alcătuirii se aseamănă cu plăcuțele de memorie RAM. Diferența dintre SSD și RAM este volatilitatea, SSDf fiind nevolatil (nu își pierde conținutul atunci când este deconectat de la curentul electric). 

Dispozitivul se conectează rapid și ușor la laptop sau desktop, fie intern, fie extern, putând fi utilizat în diferite situații. Cei pasionați de jocuri video au nevoie de un SSD pe lângă o placă video și un procesor de calitate. Jocurile ocupă spațiu mare, așa că trebuie folosit un SSD cu capacitate bună și cu viteză care să permită motorului lor de căutare să găsească rapid fișierele și să reducă timpul de încărcare. 

Fișierele video presupun și ele folosirea unui SSD pentru că au dimensiuni mari, iar editarea lor presupune uzul ridicat de resurse. Pentru a edita fișiere video este nevoie de cel mult 256 MB. Un SSD bun poate fi un dispozitiv adecvat pentru cei care dețin o afacere. El asigură spațiu suficient de stocare și o mobilitate excelentă. 

SSD-ul trebuie să conțină și un kit de montare pentru a fi introdus în interiorul unui desktop. În acest sens este indicat să se cerceteze cu atenție caracteristicile tehnice înainte de cumpărare pentru a vedea dacă sunt precizate diferite informații utile, legate de utilizare, instrucțiuni de instalare sau alte lucruri importante. 

În concluzie, dacă ai nevoie de un spațiu de stocare eficient și suplimentar, atunci alege un SSD adecvat din oferta bogată existentă pe piață. Sfaturile specialiștilor, părerile altor clienți, producătorii de renume, precum și alte criterii esențiale te vor ajuta să faci alegerea corectă.

Surse foto:

ro.pinterest.com

forit.ro

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cel mai bun SSD

Care sunt avantajele celui mai bun SSD?

Printre avantajele celui mai bun SSD se numără: timpul de bootare foarte scurt, ce presupune deschiderea calculatorului și a programelor sale foarte rapid, orice aplicație este deschisă și lansată imediat, deschiderea și salvarea documentelor se face fără timpi morți, chiar dacă este vorba despre documente de dimensiuni mari sau mai mici, copierea lor și transferul datelor se fac într-un mod superior comparativ cu un HDD.

Cum alegi cel mai bun SSD?

Alegerea celui mai bun SSD trebuie să se facă în funcție de recomandările specialiștilor și ale altor clienți mulțumiți, dar și în funcție de anumite criterii importante, referitoare la viteză, tehnologia încorporată, tipul de memorie, capacitatea, ușurința instalării, performanța, conectivitatea, brandul, prețul. 

Ce durată de viață are un SSD bun?

SSD-urile au rezistență mare la uzură, putând fi scrise de foarte multe ori, între 90000 și 100000, având o viață suficient de mare. 

Care sunt cele mai bune SSD-uri?

Cele mai bune SSD-uri sunt cele care au o viteză mare, o capacitate bună, care au tehnologia ideală încorporată pentru a servi nevoilor utilizatorilor, oferind performanțe sporite.

Câte tipuri de SSD există pe piață?

Pe piață există diferite tipuri de SSD, mai scumpe sau mai ieftine, interne sau externe, ideale pentru un utilizator obișnuit sau pentru zona de business, recomandate sau nu pentru gaming, cu sau fără iluminare LED etc.

Despre Admin ForIT

Citeste si

Cel mai bun soundbar

Timp estimat citire: 8 minute Vrei să ai o experiență ca la cinema, să intensifici filmele de acțiune sau melodiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.